... Петър Костадинов

  [BG]   RU   EN  
... Петър Костадинов

 
Рейтинг: 1.00
(1)
Галерия
Биография
Видео
Музика
Календар
Форум

БЛОГ АРХИВ
«« декември 2023 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


1999 / 2001 2001 / 2003 2003 / 2005 2005 / 2007

Биография

pr Хубавите неща се случват неочаквано ...

Понякога думите,не са дос-
татъчни да изразиш чувст-
вата си..,аз се опитвам да го
правя чрез картините си.


 
 Петър Костадинов Костадинов е роден на 15.05 .1973 год. в гр.Бургас.Образованието си започва в училище Хр.Ботев -с.Ветрен. По-късно завършва техникум по корабостро- ене-гр.Бургас специалност " Корабни двигатели и корабни системи и механизми". През 2012 г. се дипломира в университет "Професор д-р. Асен Златаров" Бургас, факултет по обществени науки, специалност "Социална педагогика". През 2014 г. в същия университет получава пофесионална квалификация - Магистър по педагогика, специализация Социално - педагогическо консултиране.
Интересът му към рисуването е още от детските години ,но по-сериозно рисува от 1998 година.Тогава рисуването е като терапия за раздвижване на пръстите на ръцете след претърпяна злополука.Петър си спомня как веднъж в Несебър седнал пред един ка- лендар и го прерисувал.Това била и първата му картина нарисувана с молив"Исус Хри- стос" .След това рисува с акварел ,гуаш,темпера и акрил.В картините си пресъздава библейски сюжети - "Соломоновото решение","Каин убива Авел","Адам и Ева".Митични- те герои Ромул и Рем, Сизиф и Икар също пресъстват в картините му.Харесва картините на Пабло Пикасо,Салвадор Дали,Ешер.От българските художници-класици предпочита Владимир Димитров- Майстора,от по-новите Греди Асса.
За първи път показва картините си на съвместна изложба през 2001 г.,организирана от регионалното бюро на "Национален център за социална рехабилитация" в Бургас по проект "Социална интеграция на млади хора с увреждания".През 2002 и 2003 г. в рам- ките на друг проект"Достъп до изкуството" на Фламандската федерация на хора с ув- реждания-Белгия и НЦСР участва със свои картини в изложби в Пловдив, Белгия и Холандия.
След тези съвместни изложби набира смелост да направи и първата си самостоятелна изложба,която се състоя на 3 март 2004 год. в гр.Бургас в едноименната галерия.На 26 юли 2007 год. отново в гр.Бургас в галерията на СБХ след близо три години и поло- вина се състоя и втората му самостоятелна изложба.
"Рисуването за мен е потребност, казва самоукият художник ...и това е достатъчно".

 
вестници

 

снимки
 

e-mail: artpsite@yahoo.com

website: www.костадинов.cf


Телец. Телецът е богатство. Той ръководи всичко във видимият свят, до което се докосваме, виждаме, чуваме, усещаме, опитваме - земята, небето и морето - всичко което, обикновено смятаме за реално. Телецът съчетава духовното и материалното, защото плодовитостта му е неограничена и в този смисъл е тайнствената банка на живота. Лоялността и търпението може би правят този знак най-устойчевият от всичките. Той е топъл, чувствен, любящ, способен на великолепни весели изненади, но той е консервативен, прагматичен, нуждаещ се от сигурност при всяко действие което предприема. Непоколебим и постоянен, телецът е непоклатима комбинаця от красота и грубост, нежност и целеустременост - точката, в която духът и тялото се сливат в едно. Съсредоточаването и упоритостта намаляват енергията му, но носят  дълготрайни резултати. Телецът е нешлифованият диамант, символизиращ богатият първичен вкус и дълбогата потребност от удовлетворение, финес и пълнота.
 
 

0.0821